Friday, October 28, 2011

Vacation to South Korea day 1

Anyonghaeseyo,

we arrive on Incheon Int Airport around 6.20 am Korean time. The weather is quiet cold and raining. Kami di sambut oleh 2 Tour Guide. Angela n Jason dengan ucapan Selamat Datang. 1 st perception aku ttg korea ni. penduduknye heavy smoking. Kuar2 dr Airport menuju bus je.. bau asap rokok merata2.

Tiba di restaurant berdekatan dangan kawasan lapangan terbang. Aku masih boleh tahan dgn cuaca yg dingin itu.. haha.. dan makanan pertama aku mkn.. mee yg aku sendiri xtaw name die.. tp taste die lebih mcm miso soup. is light and good for health.


Then, they bring us to Nami Island. Kami tiba di situ lebih kurang pukul 12.00 pm Korean time. Awan mendung dan menunjukan tanda2 mahu hujan.. kami naik ferry ke Nami Island. Seriously Nami Island is the best place for dating.. Syok nye dpt jln2 ngan pakwe kt cni.. =). Tarikan utama di Nami Island ialah KDrama Winter Sonata.. Mmg semua sibuk snap2 kt tmpt first kiss, juga dgn tarikan daun2 luruh yg cantik di musin Autumn ni..


Setelah 1 jam berada di Nami Island, Kami berangkat ke restaurant sekitar Kawasan itu. sblum berangkat kami sempat merasa jagung dr korea. it really different compare to malaysian corn. korean corn is sticky. mcm mkn pulut.

Then sampai kedai, mmg tgh kelaparan sgt2 Sayang ar.. aku mmg lupa nama kedai.. yup Korean food is the best. maybe sbb aku dh biase mkn korean food dan makanannye lebih kepada soup2 mmg aku suke gile. p kalo kt mesia mkn mesti tak abis.. p kt korea.. abis smua lauk.


Actually Restaurant ni umah org.. p atas umah die bawah die buat kedai mkn.. majoriti org korea bhg kampung2 nie mmg buat mcm 2. Yang Paling aku puji. mereka sediakan bilik utk kami Solat Zohor n Asar. This not Halal Restaurant. Kami cuma pilih makanan berasaskan Seafood and vegetables. No meat and alcohol item contain in the ingredients.

Bergerak ke Mount Sorak kami tiba di Seoraksan national park dalam bukul 4.00 pm Korean Time. Sepatutnya kami naik Cable car tp ticket dah abis.. kami agak lewat.. kelihatan ramai warga2 emas yg bersenam. serius org korea ni.. rajin bersenam.. dan ssh nk jumpe org korea yg gemuk.. semua mesti slim2.


Tour Guide kami agak sedikit serba salah.Then die mtk maaf dan gantikan cablel car dengan melawat Seoul Tower. Waktu menunjukan waktu2 senja. mase tu br kul 5.30 tp dh maghrib. Kami di bawa ke fish market.. serius mmg tergoda tgh makanan kt cni.. tp kena thn sbb was2.


\Kemudian kami bergerak ke restaurant utk mkn mlm. Also this not a Halal Restaurant. we choose food seafood and vegetables only. Same with the lunch restaurant is a tradition Korean restaurant.




Selesai mkn mlm. we check in on Daemyung Sorak Resort. a very nice room and clean. include with small kitchen, dining table, extra bed korean style, and bath room.




Resort ni.. ade wifi.. tp kena pergi lobby die, juga ade convenient store yg bukak sampai 4am.

No comments: