Tuesday, November 27, 2012

Wedding Preparation part 1

 Hello,skrg nk cter psl wedding preparation yg majlisnya setahun dari sekarang.. aku rs mcm terlalu awal utk wat preparation..tp lupanya ianya tempoh yg ngam2 je..

1. DEWAN @ KEMAH

      - ni perkara yg paling2 penting, decide la nk yg mane.. masing2 ade baik n buruknya..aku mula decide nk wat kemah je... Blkg umah.. tp mama n papa xnk sbb risau hujan lebih2 lagi kalo bln11.. musim hujan kn..pastu setelah disurvey harga pakej kemah n dewan lebih kurang je.

      - kalo DEWAN duitnya kena la ade.. sewa dewan pun area kl plg murah dewan DBKL dlm RM 1500 and guess what its already fully booked until end on 2013!!!!... aku rs mcm sentap je..bila mase diorg ni g booked?? dgn secara auto nye mama yg berangan nk percepatkan majlis aku pd bln 6 terpaksa ikut tarikh asal. =P.
mula2 berangan nk DEWAN GEMILANG FELDA.. skrg ni RM 32perpax...min 700 org.. adeh.. kalo 1000 org mau RM 32K itu cuma mkn, PA system + pelamin.. itu pun standard dan bosan sbb byk sgt protokol dewan tu.. menjadi sgt limited choice. Then kalo DEWAN RRI kt sg. buloh ni.. sgt kecik.. risau nnt org xckup tmpt nk mkn RM1300.. tp mase nk booked org tu cuti smggu.. so kami lupakan je..then setelah di survey2 DEWAN PERDANA Keramat Mall betul2 xde org booked lg pd tarikh yg aku nk.. lepas tarikh aku smua dh fully booked mayb dh rezeki just go for it RM 3450 + RM 1000 (deposit + extra hr for preparation). tp cuma vendor terpilih utk jd event organizer.

2. AKAD NIKAH + MAJLIS RESEPSI
   - Kalo dh name kenduri kahwin mesti la nk bg org mkn kn. ade 18 vendor yg leh masuk keramat mall ni..jd aku mesti la ambik yg plg murah kan hehe =P.. so we choose ELWAI Corp. ni wedding planner yg same mase arrange wedding pokcik aku mase kt dewan kpg baru.. smua bgus kecuali photography.. tp my wedding planner aka Cik Farina bg taw dh tkr org len.. aku ade tgk gak hasil keja org tu...tp xberapa berminat sgt.. so decide photography n videography nk ambik yg len.. nk cr lg berpatutan. so.
ape yg bgus ELWAI ni..die ade pakej lengkap.. mcm aku ambik yg 32k ++, masuk harga dewan, makan, andaman, photography(yg aku akan tolak), baju (nikah + sanding L&P), pelamin n mcm2 la.. smua dia yg arrange kn.. aku cuma perlu g kedai kain ngan diorg.. pilih design baju n warna.


so settel bab2 majlis..duit pun terbang mcm rama-rama.. tinggal nnt  6 bln sblum majlis nk g pilih2 je and separuh lg bayaran..

p/s : tekan link utk lebih lanjut

10 comments:

amni fozi said...

tumpang tanya. dewan keramat mall tu tak fully booked ke? awk book untuk bulan berapa ye? susah nak cari dewan la skrg :(

Fatin A'lia said...

Sy book utk bln 11/2013.. Mmg ssh pun.. Sy pun kebetulan ade kosong tarikh 2. Yg Len smua fully booked sabtu n ahad.. Tp kalo bln 12 xsure.. Try la tanya

LaVeNdrA said...

awk.. le tau x ape 18 vendor tu? n sume vendor dia mahal2 ke pakej? lg satu.. sewa da bukan 3000 lg ek? cpt btol nek harga

Fatin A'lia said...

Vendor felda d'saji, yapaf catering, ekhwan services, d'selera catering, jay bee catering, elwai corporation, sajian d-hidang, Hidayah maju caterers, kasturi caterers, alya jaya catering, warisan bonda food supplies, mirazy catering, fari's catering, restu catering , mr catering , Mazia catering , Hazza resource, al huda enterprise.. Utk harga sy kurang pasti.. Boleh tnya vendor tu sendiri..

Dewan mmg 3k, yg 450 utk tambah mase persiapan awal

Sue Iela said...

wah same la! sy pn pd bln 11/2013 gk n dewan yg same :) nak tanyela 32k++ yg awak amek tu, include ape je ye??sye x pilih vendor lg,sbb x tau mane yg ok..elwai corp tu ok ye?

Fatin A'lia said...

32k++ ni smua ade.. Ade gak pakej lengkap harga Len . Tgk la mane u nk.. Sbb die beza2.

Balqis lalaa said...

Awk mintak tolong sangat bole bagi contact number dewan ni...?

Sha Dahis said...

Akak, nak tnyer .. Sewa dewan tu 3k kan.. Then depo 1k .. So bile nak byr nanti tmbh lagi 2 k jer lah.. Sbb depo dh byr 1k .. Atau depo tu die pulangkan balik.. Cmne eah..

Anonymous said...

Elwai corporation memang the best..top ranking @ Dewan Keramat Mall

Sha Dahis said...

Sis nak tnya deposit keramat mall dia pulangkan balik ke