Saturday, January 9, 2016

Baby Born

39weeks rs mild contraction dr ahad petang.. Sampai pagi isnin.. Kebetulan isnin check up.. Doc Ratna tnye ade tanda2 ker.. Aku ckp xde darah or air ketuban.. Cuma mild contraction mcm period pain yg tak kuat.. Doc Ratna check jln.. Gile sakit Kena seluk.. Bukaan br 1cm, doc seluk bg buka jd 2cm gile sakit.. Menagis Aku.. Doc bg MC 1mggu die ckp bile2 mase leh bersalin.. Tp die srh Aku usaha lebih.. Byk jln n ketuk ketampi.. Sbb bdn Aku Kecik.. Kalo xnk czer Kena usaha.. 
Blk je hospital Terus g KLCC jalan2 n esoknye Aku tingkatkn usaha dgn ketuk ketampi. 

21/11/2015 40weeks masih lg xde tanda2 Aku relax je g jln mid velly.. Ade baby expo. Dpt jumpe Che Ta n Aisyah Dhia Rana.. Lps blk je sakit celah kangkang makin menjadi2 rs mcm baby dh bwh sgt but no contraction 

23/11/2015 check up ngan doc Ratna.. Doc check laluan.. Dh 3cm.. Doc seluk jdkn 4cm. Doc Kate esok Kena induce sbb air ketuban dh 9 . Maka admit la Aku pukul 10mlm.. Sampai wad je nurse bg ubat berak.. X sampai 5 minit Terus nk g toilet. Nurse pasang CTG jantung baby okey.. Omey je bunyik die 

24/11/2015 of course la xleh tdo.. Ngan perut yg besor n celah kangkang yg sakit sgt.. Nk bangun kencing pun ssh.. Kul 2 pg nurse masuk ubat pertama induce.. Aku Dh ready utk merasa smua sakit contraction .. Tp rs mild2 je .. Period pain lg sakit.. Lps sejam nurse ckp leh bangun g toilet Kalo nk kencing.. Aku pun Mmg nk g kencing je.. Nurse tnye Dh sakit ker.. Aku ckp xrs sgt pun.. So relax je.. Sampai tertdo.. Bile bgun pagi mandi smua breakfast,  Doctor ratna dtg utk pecahkn air ketuban.. Lps pecah contraction masih lg mild2 je

Dlm kul 9 pg husband dtg.. Nurse msuk drip.. Pakai CTG.. OMG sakitnye .. Mengucap je Aku sakit sgt.. Dh dlm kul 12pm xthn sgt nurse bg ubat thn sakit. Mcm xde kesan sgt Bila contraction je bgun mengucap.. 😭😭

12.30 masuk labour room.. Menahan sakit lg.. Husband bg air utk minum.. Mulut Dh kering sgt.. Pukul
3.30 Mcm tu Dh 10cm Bidan dtg Srh push.. Rs nikmat tersgt Bila teran.. 

alhamdulilah baby girl slmt di keluarkn 4.15 ptg.. 



No comments: